• banner boze oog
  • Opvoeden van dochters
  • Tauwhied O Dienaren van Allah
  • http://ahloelhadieth.com/index.php/en/da-wah-richtgeving-advies-en-leiding/444-belangrijk-advies-de-geschillen-die-vandaag-de-dag-plaatsvinden-tussen-de-selefies

[De vrouw is ook maar een mens!] Mannen die alleen hun rechten opeisen maar de rechten van hun vrouw vergeten!

Shaych Djamaal bin Farihaan al-Haarithie zei het volgende over bepaalde mannen die alleen hun rechten opeisen maar de rechten van hun vrouw vergeten:

Type man nummer 8:

Degene die de (islamitische) bewijzen op de verkeerde plek toepast of de bewijzen die in zijn voordeel zijn uitbuit en eraan vasthoudt zonder te kijken naar het algemeen belang van anderen. Ik zal voorbeelden geven zodat het duidelijk wordt wat ik bedoel.

Sommige mannen misbruiken de uitspraak van de Profeet (صلى الله عليه و سلم):

"Wanneer een man zijn vrouw roept om zijn behoefte te vervullen, laat haar dan komen ook al bevindt zij zich bij de oven."[1]

En zijn (عليه الصلاة والسلام) uitspraak:

Lees Verder...

Degene die zijn vrouw benadert zonder voorspel?

Shaych Djamaal bin Farihaan al-Haarithie[1] zei het volgende over bepaalde mannen die alleen hun rechten opeisen maar de rechten van hun vrouw vergeten:

Type man nummer 12[2]:

Degene die zijn vrouw benadert als dier en geslachtsgemeenschap met haar heeft zonder voorspel. Al-Hoessein bin `Ali (رضي الله عنه) zei:

"Wat onder onbeschoftheid valt is het hebben van geslachtsgemeenschap met de vrouw zonder voorspel."

Lees Verder...

Uitleg over: Degene die de innoveerder niet tot innoveerder bestempelt is zelf een innoveerder!

Shaych Soelaymaan ar-Roehaylie zei het volgende bij het verduidelijken van de uitspraak “Degene die de innoveerder niet tot innoveerder bestempelt is zelf een innoveerder.”:

Is de innovatie van deze innoveerder bevestigd? Of heb jij bepaald dat hij een innoveerder is? Wanneer het vastgesteld is dat hij (daadwerkelijk) een innoveerder is, maak dit dan duidelijk aan degenen die hem niet tot innoveerder verklaren. Vervolgens wordt er gekeken, wanneer hij weigert en toch met deze innoveerder wilt zijn, dan is hij met hem (d.w.z. hij krijgt dan dezelfde regelgeving).

Wat betreft deze onrecht en laster waarbij de (gehele) oemmah één persoon dient te volgen die idjtihaad verricht in zijn tabdie` op iemand, dit is niet toegestaan! Wanneer je idjtihaad verricht en een persoon tot innoveerder verklaart ter bescherming van de soennah dan zeggen we: Moge Allah jou belonen. Maar er mag niet gezegd worden: “Degene die deze persoon niet tot innoveerder verklaart is zelf een innoveerder.” Vervolgens worden geleerden tot innoveerder verklaard omdat zij deze persoon niet tot innoveerder verklaren die door een edele geleerde tot innoveerder is verklaart!?

Lees Verder...

Recente toevoegingen...

Zoek...