• banner boze oog
  • Opvoeden van dochters
  • Tauwhied O Dienaren van Allah
  • http://ahloelhadieth.com/index.php/en/da-wah-richtgeving-advies-en-leiding/444-belangrijk-advies-de-geschillen-die-vandaag-de-dag-plaatsvinden-tussen-de-selefies

Mag de vader zijn dochter dwingen om te trouwen met iemand die zij niet wenst?

Shaych Saalih al-Fawzaan werd het volgende gevraagd:

Vraag:

Mag de vader zijn dochter dwingen om te trouwen?

Antwoord:

Hij bezit het recht niet om haar te dwingen hierin. Wat hij wel kan doen is het weigeren haar te huwen aan een ongeschikt persoon. Wat betreft de kwestie "het verplichten", dit is niet toegestaan. Behalve hetgeen wat vermeld wordt (in de boeken van fiqh) dat de vader de maagd wel kan dwingen. Het correcte is echter het tegenovergestelde, en dat is dat de vader noch iemand anders haar mag dwingen om met iemand te trouwen die zij niet wenst.

Lees Verder...

De verloofde vrouw is zoals al-Adjnabiyyah!

De verloofde vrouw is zoals al-Adjnabiyyah[1]!

Shaych Mohammed bin Saalih al-`Othaymien (رحمه الله) werd het volgende gevraagd:

Vraag:

Is het afzonderen met de verloofde (vrouw) toegestaan? Wetende dat wij (en alle lof is aan Allah) beiden praktiserend zijn. En (wat betreft) de uitspraak van de Boodschapper van Allah (صلى الله عليه وسلم): “Er is geen man die zich afzondert met een vrouw behalve dat de derde persoon de Satan is.” Alle lof is aan Allah, wanneer wij bij elkaar zitten dan is er (altijd) iemand van mijn of haar familie aanwezig en ik heb geen (slechte) gedachten wanneer ik met haar zit of spreek. Geef ons profijt.

Lees Verder...

[De vrouw is ook maar een mens!] Mannen die alleen hun rechten opeisen maar de rechten van hun vrouw vergeten!

Shaych Djamaal bin Farihaan al-Haarithie zei het volgende over bepaalde mannen die alleen hun rechten opeisen maar de rechten van hun vrouw vergeten:

Type man nummer 8:

Degene die de (islamitische) bewijzen op de verkeerde plek toepast of de bewijzen die in zijn voordeel zijn uitbuit en eraan vasthoudt zonder te kijken naar het algemeen belang van anderen. Ik zal voorbeelden geven zodat het duidelijk wordt wat ik bedoel.

Sommige mannen misbruiken de uitspraak van de Profeet (صلى الله عليه و سلم):

"Wanneer een man zijn vrouw roept om zijn behoefte te vervullen, laat haar dan komen ook al bevindt zij zich bij de oven."[1]

En zijn (عليه الصلاة والسلام) uitspraak:

Lees Verder...

Recente toevoegingen...

Zoek...